Rodo
Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Sobótce - - Witamy na naszej stronie

 

Rozporządzenie PE w sprawie ochrony danych osobowych RODO . 

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO);

 

poniżej informacja do zapoznania się:

 

Przeczytaj, jak przetwarzamy Twoje dane

 

Tożsamość administratora:

 

Administratorem Danych Osobowych jest:  Powiatowy Zespół Szkół Nr 3 w Sobótce 

ul. Św. Jakuba 20
55-050 Sobótka
tel/fax: 071 316-23-00

 

Dane kontaktowe administratora:

 

Z administratorem można się skontaktować pisząc adres email:   Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub pisemnie (pocztą tradycyjną) na adres siedziby administratora.

 

 

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych     email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Małgorzata Czartoryska

Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji obowiązku prawnego o którym mowa w art. 9 ust. 4 pkt 3) oraz art. 9 ust. 4 a ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.

Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych

Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora.

Okres przechowywania danych

Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji zadań edukacyjnych Powiatowego Zespołu Szkół Nr 3 w Sobótce

Prawa podmiotów danych

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej.

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 531 03 00

Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych niezbędne, do stworzenia stron Biuletynu Informacji Publicznej, o których mowa w ust. 2, oraz przetwarzania informacji publicznych, w tym ich przeszukiwania według kryteriów przedmiotowych i podmiotowych.

gościmy

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.